Légpórus vakolat

Miért kell légpórus vakolatra lecserélni a vizes, salétromos vakolatot?

Elsőként említeném meg, hogy esztétikai szempontból a sérült, málló, penészes, dohos,  salétromos vakolat nem szép látvány, a penészgombák károsak az egészségre.  A fontosabb oka viszont az, hogy a falban és a vakolatban lévő sók higroszkóposak, tehát a szigetelés után képesek akár a levegő páratartalmából is felvenni a vizet. Így a fal sosem szárad ki tökéletesen, hiszen a légtérből felvett víz, folyamatosan terheli a falat. A sók továbbra is képesek kijutni a fal felszínére, ott kikristályosodnak és ismét megjelenik a „salétrom”.  Ezért a falat olyan vakolattal kell ellátni, amelyiknek nagyon magas a páraelszívó képessége, és nem vezeti a vizet.

A légpórus vakolatnak magas a páraelszívó képessége, alkalmazása során a fal felülete hamar felületszáraz lesz, így a felújítás időtartama is lecsökken. Nem kell a gletteléssel, festéssel megvárni az épület teljes kiszáradását. A légpórus vakolatok, szemben a hagyományos mészhabarcsokkal, a vizet nem vezetik, így a sók nem jutnak be a vakolatba, hanem ártalmatlan formában, a falban maradnak. Több légpórus vakolat is forgalomban van, az általunk kipróbált termékek közül a VipRex termékeket tartjuk a legalkalmasabbnak, és az ára is megfelelő. A VipRex légpórus vakolat kapillárisai mikroszkopikus méretűek, ezért a víz még nyomáson sem jut át rajta, viszont a kapillárisok méretének köszönhetően, nagyon magas a páraelszívó képessége.

Természetesen ahol nem lehet keverőgéppel dolgozni, ott a zsákos légpórus vakolatok is megfelelnek, olyanok, amelyeknek magas a páraelszívó képességük, és a falak magas víztartalma esetében (80%) is alkalmazhatók.
 

Lépjen velünk kapcsolatba, kérjen árajánlatot!

KÉRJÜK TÖLTSE KI AZ ALÁBBI ŰRLAPOT ÉS KÜLDJE EL ÜZENETÉT!


Alaprajz, fájl csatolása:
Vizes falak szigetelése